animated-greece-flag-image-0011

u

ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΣ

ΑΘΗΝΑ 4-6-2018
 ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΣ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Ως Εκπρόσωποι της ΑΚΕ στην Ομοσπονδία των Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, όπως προέκυψε  από την ψήφο των εργαζομένων που μας τίμησαν ως πρώτη δύναμη με την εμπιστοσύνη τους στις τελευταίες εκλογές της Ομοσπονδίας, δηλώνουμε τα εξής:
Θέλοντας να διατηρήσουμε και να διασφαλίσουμε το κύρος της Ομοσπονδίας και του συνδικαλιστικού κινήματος της ΕΥΔΑΠ, προχωρήσαμε σε συνεργασία με όλες τις υγιείς δυνάμεις που αποτελούν την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου, για την σωστή διοίκηση και λειτουργία του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού μας οργάνου.
Στην συνέχεια της θητείας μας, θέλοντας να συνδράμουμε στην ακόμα καλύτερη λειτουργία της ΟΜΕ, με εισήγηση δική μας στο Δ.Σ., ορίσαμε μία άτυπη (δεν την ορίζει το καταστατικό) διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα συνέδραμε το έργο της Ομοσπονδίας, όσον αφορά τον έλεγχο των οικονομικών (κάθε 3μηνο από την απόφαση του Δ.Σ. και μετά), αλλά και την φειδωλή οικονομική διαχείριση (απόφαση από όλους μαζί για τις πληρωμές από την απόφαση του Δ.Σ. και μετά), λόγω της οικονομικής δυσχέρειας της ΟΜΕ, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Επίσης όπως ορίζει το καταστατικό καλέσαμε την Ελεγκτική Επιτροπή να πραγματοποιήσει τον έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης της Ομοσπονδίας (εκκρεμότητες οικονομικής έκθεσης συνεδρίου 2017 για το έτος 2016, έτος 2017 και 3μηνο 2018), εν όψει του επερχόμενου Συνεδρίου της ΟΜΕ.
Ζητήσαμε από τον Οικονομικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας (όσο αφορά τις εκκρεμότητες του 2016), να παραδώσει όλα τα οικονομικά στοιχεία σε έγκριτο Φοροτεχνικό Γραφείο για να επιβεβαιώσει με Οικονομική  Έκθεση την διόρθωση των εκκρεμοτήτων του συγκεκριμένου έτους, θεωρώντας ότι έτσι θα αποφεύγαμε την περεταίρω οικονομική επιβάρυνση του ταμείου της Ομοσπονδίας με την αμοιβή Ορκωτού Λογιστή.
Τονίζουμε ακόμα ότι όλα τα οικονομικά στοιχεία στέλνονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο πριν τα προσκομίσουμε στο Συνέδριο της ΟΜΕ.
Οι παραπάνω διαδικασίες θεωρούμε ότι θωρακίζουν τον θεσμό της Ομοσπονδίας και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αμφισβητήσεις, ξεπερνούν δε κατά πολύ τις συνήθεις πρακτικές προηγουμένων Διοικήσεων της Ομοσπονδίας.
Δυστυχώς σε μια πολύ δύσκολη χρονική περίοδο που η άμεση προτεραιότητα του συνδικαλιστικού κινήματος της ΕΥΔΑΠ είναι η αποτροπή της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας και η υπογραφή της νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, υπάρχει προσπάθεια από μια συγκεκριμένη μερίδα μελών του Δ.Σ. της ΟΜΕ που ανήκουν σε συγκεκριμένες παρατάξεις, να συντηρεί μια επικίνδυνη εσωστρέφεια όσον αφορά τα "οικονομικά" της Ομοσπονδίας, σε σχέση με την μη ψήφιση του Οικονομικού Απολογισμού του έτους 2016 αλλά και την τότε απόφαση του συνεδρίου για έλεγχο των οικονομικών της ΟΜΕ για 20 χρόνια.
Σας θυμίζουμε ότι η πρόταση για την απόφαση αυτή, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το σύνολο των συνέδρων, έγινε από τον Πρόεδρο της παράταξής μας κ. Μανώλη Αγγελάκη.
Εφόσον βλέπουμε ότι υπάρχουν ακόμα προσπάθειες από "συγκεκριμένους" να ρίξουν σκιές τόσο κατά της παράταξής μας όσο και την Ομοσπονδίας, με πρωτοβουλία του Προεδρείου απευθυνθήκαμε στο Σώμα Ορκωτών Λογιστών και ζητήσαμε να αναλάβει άμεσα τον έλεγχο των οικονομικών ορκωτός λογιστής, ώστε να διασφαλιστεί ο έλεγχος των οικονομικών, με όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες και να συντάξει πόρισμα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί γιατί είναι το κατεξοχήν αρμόδιο όργανο.


Ζητάμε από όλες τις υγιείς δυνάμεις του συνδικάτου της ΕΥΔΑΠ αλλά και το σύνολο των συναδέλφων να απομονώσουν τους συγκεκριμένους προβοκάτορες  που σε μια τόσο δύσκολη χρονική συγκυρία προσπαθούν να στρέψουν τους εργαζόμενους εναντίον της Ομοσπονδίας, την ίδια στιγμή που η ίδια έχει επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις για να αντιμετωπίσει πολλά και σοβαρά τρέχοντα θέματα όπως: η περεταίρω ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, η νέα ΣΣΕ, η μονιμοποίηση των συναδέλφων υδρονομέων, η στήριξη όλων των συναδέλφων για το θέμα της Ψηφιοποίησης κ.λπ.


Για την ΑΚΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ     ΣΙΝΙΩΡΗΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ       ΠΑΛΑΤΣΙΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ       ΚΙΟΣΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ      ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ    ΡΕΤΟΥΝΙΩΤΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ   ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ


ΥΣ. Με νέα ανακοίνωση θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά τόσο για όλα τα θέματα που εννοείται αφήνουν «σκιές», αλλά και για τα πεπραγμένα του καθενός από τους «ενάρετους» αυτούς συκοφάντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου