animated-greece-flag-image-0011

u

ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ Αθήνα, 9 Μαΐου 2018

Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ
Αγγελάκης Μανώλης
6977 600052 - email: magge@eydap.gr
Αθήνα, 9 Μαΐου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης των συναδέλφων, όσον αφορά τα θέματα του Διοικητικού Συμβουλίου, σας παραθέτω ορισμένες από τις Αποφάσεις που έλαβε το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, το τελευταίο διάστημα. Επιπλέον θα βρείτε τις τοποθετήσεις, καθώς και τις απόψεις μου για κάποια θέματα τα οποία κρίνω ότι είναι ιδιαίτερης βαρύτητας.
Τοποθέτηση για την Αίτηση Ακύρωσης στο ΣτΕ (εκδίκαση την 15/05/2018) της Ομοσπονδίας, των Εκπροσώπων Εργαζομένων και πολιτών κατά της πράξης μεταβίβασης των μετοχών της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο
Ενώ την προηγούμενη Τετάρτη έγινε ενημέρωση στο ΔΣ για το συγκεκριμένο θέμα και η Διοίκηση διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι δε θα παραστούν οι νομικοί της εκπρόσωποι στη δίκη, αιφνιδίως συγκάλεσε ΔΣ, χθες Τρίτη 8 Μαΐου, προκειμένου να ψηφιστεί η πρόσθετη παρέμβαση της Διοίκησης υπέρ του Υπερταμείου, παρότι δεν είχε καμία υποχρέωση αφού η ΕΥΔΑΠ δεν είναι διάδικος. Χθες λοιπόν και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συζήτηση με την Ομοσπονδία για το θέμα της προσφυγής, εντελώς αιφνιδιαστικά και αυθαίρετα ζήτησε ο Πρόεδρος του ΔΣ, κ. Παπαδόπουλος, να συνεδριάσει το ΔΣ παρουσία δεκάδων εργαζομένων και της Ομοσπονδίας, παραβιάζοντας το Καταστατικό της Εταιρείας. Χωρίς να έχει προηγηθεί καμία προφορική ή γραπτή εισήγηση αλλά και καμία συζήτηση ή ψηφοφορία, ο Πρόεδρος χωρίς καμία αναστολή βάφτισε όλο αυτό το μπάχαλο συνεδρίαση, αφήνοντας όλα τα μέλη έκπληκτα. Μετά από αυτήν την εξέλιξη και σεβόμενος τη θέση μου ως Εκπροσώπου των Εργαζομένων, τον κατήγγειλα ότι παρανομεί, παραβιάζει το Καταστατικό και ευτελίζει το θεσμό του ΔΣ, τέλος τόνισα ότι αυτό το πρωτόγνωρο για την ΕΥΔΑΠ γεγονός, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και ότι ο Πρόεδρος οφείλει να σταματήσει αυτήν την εκτροπή, αλλιώς θα πρέπει παραιτηθεί.
Με αυτήν την στάση η Διοίκηση μας επιβεβαιώνει, ότι είναι αποφασισμένη να εκτελεί πιστά όλες τις εντολές του Υπερταμείου και ότι δε θα διστάσει πουθενά προκειμένου να εξασφαλίσει την εύνοιά του για να παραμείνει στη θέση της.
Απόφαση 02.05.2018 – Σύστημα Ελέγχου προσέλευσης - αποχώρησης προσωπικού
Τοποθέτηση για τις κάρτες προσωπικού
Καταψήφισα τη συγκεκριμένη εισήγηση για τις κάρτες προσωπικού για τους παρακάτω λόγους. Αρχικά όπως επισήμανα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθήκον της Διοίκησης είναι να παρέχει κίνητρα στους εργαζόμενους για την αύξησης της παραγωγικότητάς τους και όχι να εφαρμόζει σύστημα τύπου παρακολούθησης, το οποίο δεν συμβάλλει καθόλου ούτε στη βελτίωση της λειτουργικότητας της Εταιρείας, ούτε στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού.
Επιπρόσθετα σε κανένα σημείο της εισήγησης δεν αποτυπώνεται η αναγκαιότητα και αποτελεσματικότητα αυτού του μέτρου. Η «αξιοποίηση και εποπτεία» του προσωπικού όπως επισημαίνεται, η μείωση της γραφειοκρατίας και του κόστους λειτουργίας της Εταιρείας, καθώς η ασφάλεια των εργαζομένων, αποτελούν αστείες δικαιολογίες (όπως η πυρκαγιά και ο σεισμός από τα οποία θα μας σώσουν οι κάρτες) για την τοποθέτηση ενός συστήματος το οποίο δε θα έχει καμία απολύτως χρησιμότητα. Ως εκ τούτου, θεωρώ την όλη εισήγηση ατεκμηρίωτη και την αναγκαιότητα του συστήματος μη επιβεβλημένη.
Όπως ανέφερα και στη συνεδρίαση υπάρχει διαδικασία καταγραφής προσέλευσης - αποχώρησης των εργαζομένων με ευθύνη των προϊσταμένων, της οποίας τη λειτουργικότητα δεν εξέτασε ουδέποτε η παρούσα Διοίκηση, με κανένα τρόπο που να αποδεικνύει την αποτυχία της όλης διαδικασίας.
Πέραν όλων των παραπάνω η τοποθέτηση, συντήρηση και λειτουργία του εν λόγω συστήματος θα επιβαρύνει σημαντικά τόσο τα οικονομικά της Εταιρείας με 250.000 ευρώ σε πρώτη φάση, όσο και το μισθολογικό κόστος όλων των εργαζομένων. Ένα σύστημα, το οποίο αποτελεί αποκλειστικά και μόνο επιλογή της παρούσας Διοίκησης, η οποία από τη μία υποτίθεται ότι υπερηφανεύεται για την εργατικότητα και τη συνέπεια των συναδέλφων και από την άλλη τους αντιμετωπίζει με έλλειψη εμπιστοσύνης, δυσπιστία και καχυποψία.

Τοποθέτηση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής
Μετά το φιάσκο της πρώτης επένδυσης στην Τράπεζα Αττικής, με τον Πρόεδρο να κρύβεται για να μην ψηφίσει και βρεθεί εκτεθειμένος, έρχεται σήμερα και πάλι προς ψήφιση θέμα, χωρίς καμία εισήγηση, για νέα επένδυση των αποθεματικών της Εταιρείας στην ίδια Τράπεζα. Όπως και τότε, είχα τονίσει τους κινδύνους και το παράνομο αυτής της “επένδυσης” αλλά και τα καταστροφικά αποτελέσματα που θα έχει για την Εταιρεία καταψηφίζοντάς την, και αποδείχθηκα δυστυχώς αληθινός, έτσι και τώρα θεωρώ ότι μια νέα “επένδυση” θα είναι εξίσου ζημιογόνα. Μας ζητούν και πάλι να συναινέσουμε να δοθούν τα χρήματα της ΕΥΔΑΠ και των εργαζομένων, προς “κάλυψη” της αγαπημένης Τράπεζας της Κυβέρνησης. Να θυμίσω ότι από την προηγούμενη “επένδυση” που κόστισε στην ΕΥΔΑΠ 20.000.000 ευρώ, έχουν απομείνει κάτω από 1.400.000 ευρώ. Προφανώς λοιπόν καλούμαστε να σπαταλήσουμε ακόμη περισσότερα για να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες της κυβέρνησης. Η όλη αυτή υπόθεση με την Τράπεζα Αττικής πρέπει επιτέλους να διερευνηθεί άμεσα.
Κλήση των 55 συναδέλφων για γραπτή κατάθεση στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης
Ενώ βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή για την Εταιρεία και για τους εργαζόμενους αυτής, ο Πρόεδρος που βρίσκεται σε άριστη συνεργασία με την Επιτροπή Ελέγχου ΔΣ, κάλεσε 55 συναδέλφους στο γραφείο του, προκειμένου να παραλάβουν την κλήση που τους αναγκάζει να καταθέσουν στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για το θέμα της ψηφιοποίησης, αλλά και να καθοδηγηθούν για το τι πρέπει να καταθέσουν. Ο Πρόεδρος αντί να διασφαλίσει όπως όφειλε από τη θέση που του έχει ανατεθεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και της ΕΥΔΑΠ, καλεί τους συνάδελφους μας να σύρονται στην διαπόμπευση χωρίς κανένα λόγο και να πληρώσουν ακριβά τις επικοινωνιακές τακτικές της Διοίκησης, που προσπαθεί να κατασκευάσει ενόχους για πολιτικές σκοπιμότητες.
Αυτή η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη για την ΕΥΔΑΠ και μας επιβεβαιώνει ότι μόνη ενασχόληση της Διοίκησης είναι να αποπροσανατολίζει από τα δικά της πεπραγμένα, δημιουργώντας συνεχώς σύγχυση στους εργαζόμενους και πρόβλημα στη λειτουργία της Εταιρείας. Όπως τόνισα κατά τη συζήτηση επί του θέματος στο ΔΣ, το συγκεκριμένο θέμα έχει μεγάλα κενά και παραλείψεις και στο πόρισμα δε λαμβάνεται καθόλου υπόψη ο έλεγχος που ολοκληρώθηκε από την ομάδα ελέγχου τον Απρίλιο του 2017 και αποκρύφθηκε σκοπίμως από τα μέλη του ΔΣ, αντίγραφο του οποίου παρουσίασα στη συνεδρίαση της 6/7/2017 και κατέθεσα στα πρακτικά του ΔΣ, αλλά ούτε και η άποψη των εμπλεκομένων στο θέμα, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας Εσωτερικού Ελέγχου. Είναι προφανής λοιπόν η προσπάθεια μεθόδευσης και κατασκευής κατηγοριών ενάντια στους συναδέλφους μας. Για όλους τους παραπάνω λόγους καταψήφισα το θέμα, τονίζοντας τις σοβαρότατες συνέπειες που θα έχει η λήψη απόφασης τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για την εύρυθμη λειτουργία της Εταιρείας.
Θυμίζουμε ότι το όλο θέμα ξεκίνησε από τις στοχευμένες καταγγελίες συγκεκριμένης παράταξης, που έχει ως μόνη ενασχόληση τη συκοφαντία και τη λασπολογία και για αυτόν το λόγο έχει απαξιωθεί πλήρως στα μάτια των εργαζομένων. Είναι όμως θετικό ότι έστω και πολύ αργοπορημένα, τα υπόλοιπα σωματεία και παρατάξεις αντιδρούν σε αυτές τις παράνομες και καταχρηστικές μεθοδεύσεις της Διοίκησης, που σκοπό έχουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους και να ποινικοποιήσουν την εργασία και το άριστο στελεχιακό δυναμικό της ΕΥΔΑΠ.
Ομαδική ασφάλιση υγείας εργαζομένων
Από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα και παρά τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης, δυστυχώς οι συνάδελφοί μας ταλαιπωρούνται και δεν αποζημιώνονται για την περίθαλψή τους. Και ενώ είχα θέσει το ζήτημα στο ΔΣ και η Διοίκηση δεσμεύτηκε να το λύσει, αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα. Οι συνάδελφοι βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση εδώ και πολλούς μήνες και οι αρμόδιοι Γενικοί Διευθυντές αλλά και η Διοίκηση, έχουν άλλες προτεραιότητες. Πρέπει άμεσα να επιλυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα και οι συνάδελφοι να λάβουν τα χρήματα τους.
ΕΥΑΕ
Άλλη μία πράξη απαξίωσης, είναι και οι μεθοδεύσεις της Διοίκησης που οδηγούν στη διάλυση της ΕΥΑΕ. Η ΕΥΑΕ που επιτελεί σημαντικό και ουσιαστικό έργο, που πρόσφατα συνέβαλλε με τις παρεμβάσεις της στην αύξηση του ορίου ηλικίας των παιδιών που δικαιούνται το κατασκηνωτικό πρόγραμμα από τα 14 στα 16 έτη, εντελώς αναίτια έχει στοχοποιηθεί. Η ΕΥΑΕ αποτελεί έναν θεσμό με μακρά ιστορία, τον οποίο έχουν αγκαλιάσει όλοι οι εργαζόμενοι και δεν πρόκειται να ανεχθούμε αυτήν την προσπάθεια απαξίωσης της.
Απόφαση 02.05.2018 – Τροποποίηση Καταστατικού
Το ΔΣ αποφάσισε την τροποποίηση του Κωδικοποιημένου Καταστατικού της ΕΥΔΑΠ ΑΕ
Απόφαση 28.03.2018 – Τροποποίηση Κανονισμού
Το Δ.Σ. αποφάσισε την τροποποίηση – αντικατάσταση του άρθρου 30 παρ. 3 του ισχύοντος Κανονισμού Υγειονομικής Περίθαλψης
Απόφαση 02.05.2018 – Κίνητρα στους κατοίκους του Θριασίου Πεδίου
Το ΔΣ ενέκρινε πρόγραμμα παροχής κινήτρων έως την 31.12.2018 στους κατοίκους της περιοχής του Θριασίου Πεδίου για τα ακίνητα αμιγούς οικιακής χρήσης, προκειμένου να συνδεθούν στο δίκτυο αποχέτευσης
Απόφαση 25.04.2018 – Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα έτους 2018
Το ΔΣ ενέκρινε την εφαρμογή του κατασκηνωτικού προγράμματος για το έτος 2018. Τα παιδιά των εργαζομένων και των συνταξιούχων της ΕΥΔΑΠ από 6 έως και 16 ετών μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα για χρονικό διάστημα 22 ημερών. Για πληροφορίες και υποβολή των αιτήσεων οι συνάδελφοι μπορούν να απευθύνονται στην Ε.Υ.Α.Ε.
Απόφαση 25.04.2018 – Παροχή νερού στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Το ΔΣ ενέκρινε σχέδιο σύμβασης για την παροχή από την ΕΥΔΑΠ νερού στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τα έτη 2017 και 2018
Απόφαση 21.03.2018 – Συμμετοχή της ΕΥΔΑΠ σε Δράση Εθνικής Εμβέλειας
Το Δ.Σ. ενέκρινε την πρόταση συμμετοχής της ΕΥΔΑΠ, στη Δράση Εθνικής Εμβέλειας «Διμερής και Πολυμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας – Κίνας» με το ερευνητικό έργο «Ανάπτυξη Νέου Πολυλειτουργικού Νανοσωματιδίου – Μικροπορώδες Πλαίσιο Σύνθετης Νανοαρχιτεκτονικής για Εφαρμογές Περιβαλλοντικής Αποκατάστασης»
Απόφαση 21.03.2018 – Ανανέωση Σύμβασης Συνεργασίας
Το Δ.Σ. αποφάσισε την ανανέωση της σύμβαση συνεργασίας της ΕΥΔΑΠ με τη Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «ΦΡΟΝΤΙΣ ΑΕ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ»
Απόφαση 04.04.2018 – ΚΕΛ Ανατολικής Αττικής
Το Δ.Σ. ενέκρινε το Γενικό Σχέδιο Επαναχρησιμοποίησης των Επεξεργασμένων Εκροών των ΚΕΛ Ανατολικής Αττικής

Για τα υπόλοιπα θέματα θα επανέλθω άμεσα με νέα αναλυτική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου