animated-greece-flag-image-0011

u

Αγγελάκης Μανώλης ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ26 Μαΐου 2017


Αθήνα, 26 Μαΐου  2017

 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των συναδέλφων, σε σχέση με θέματα Διοικητικού Συμβουλίου παραθέτω Αποφάσεις που έλαβε το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ στο τελευταίο Συμβούλιο καθώς και τις θέσεις μου επί σημαντικών θεμάτων που συζητήθηκαν.
 
  • Απόφαση 19214/24.5.2017 - Έγκρισης Διενέργειας Διαγωνισμού για Ομαδικό Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο των εργαζομένων
Εγκρίθηκε από το ΔΣ η διενέργεια διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών προγράμματος ομαδικής ασφάλισης όλων των εργαζομένων.
 
  • Απόφαση 19220/24.5.2017 – Διενέργεια Διαγωνισμού για προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας

Το Δ.Σ. αποφάσισε τη διενέργεια δημόσιου διαγωνισμού, για την προμήθεια ειδών ιματισμού και Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που θα διατεθούν για την προστασία των εργαζομένων.
 
  • Απόφαση για εφάπαξ αποζημίωση των εργαζομένων που αποχώρησαν από την ΕΥΔΑΠ μετά την 1.1.2010.

Το ΔΣ αποφάσισε τη συμβιβαστική επίλυση της εργατικής διαφοράς που αφορά την υπόθεση υπολογισμού της εφάπαξ αποζημίωσης για τους εργαζόμενους που αποχώρησαν μετά την 1.1.2010.
 
  • Απόφαση 19221/24.5.2017 - Πρόσληψη 57 καθαριστριών

Το Δ.Σ. ενέκρινε την πρόσληψη πενήντα επτά (57) καθαριστριών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέχρι 31.12.2018 για 4ωρη απασχόληση (σύμφωνα με το άρθρο 63 του ν. 4430/2016).  Υπερψήφισα το συγκεκριμένο θέμα αφού όμως έθεσα για άλλη μια φορά το φλέγον ζήτημα της αναγκαιότητας προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. Επιπλέον επεσήμανα ότι, για ελάχιστο όφελος 200 € το μήνα για την ΕΥΔΑΠ, εφόσον υπάρξει, υπάρχει ο κίνδυνος πολλές από τις υπάρχουσες εργαζόμενες στην καθαριότητα, να μείνουν άνεργες.
 
  • Απόφαση 19222/24.5.2017 - απασχόληση φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Το Δ.Σ. αποφάσισε την απασχόληση 400 φοιτητών/τριών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ΕΥΔΑΠ για τους θερινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
 
  • Αγορά οικοπέδου
Αποσύρθηκε μετά από αντιδράσεις μελών του ΔΣ, από τη συνεδρίαση της 24.5.2017,  το θέμα που αφορούσε την αγορά εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ οικοπέδου 5,9 στρεμμάτων και του εντός αυτού κτίσματος,  στην περιοχή του ΚΕΛ Μεταμόρφωσης, η λειτουργία του οποίου πρόσφατα εκχωρήθηκε σε εργολάβο με εισήγηση του κ. Βουγιουκλάκη Κ.  Το κόστος για τη συγκεκριμένη αγορά οικοπέδου ανέρχεται στα 1.750.000 €.
Κατά τη συζήτηση του θέματος διατύπωσα τις ενστάσεις μου και μια σειρά εύλογων ερωτημάτων.
α. Η αρμόδια Επιτροπή για τη διαπραγμάτευση της αγοράς του συγκεκριμένου ιδιωτικού οικοπέδου, είχε αρχικώς καταλήξει σε εκτίμηση και προσφορά προς τον ιδιοκτήτη, ύψους 865.202 € σύμφωνα με την αντικειμενική αξία που έλαβε από το τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών.
β. Το μεγαλύτερο μέρος του συγκεκριμένου οικοπέδου, 4,4 στρέμματα, βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως και εντός της ζώνης προστασίας του Κηφισού ποταμού, γεγονός που θα έπρεπε να συντελεί προς διαπραγμάτευση πολύ χαμηλότερης προσφοράς αλλά αντίθετα η τελική προσφορά υπερδιπλασιάστηκε.
γ. Παρά την τελική εκτίμηση της αρμόδιας Επιτροπής και ενώ βρίσκονταν σε διαπραγμάτευση με τον εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη, παρενέβη ο Γενικός Διευθυντής Αποχέτευσης και παρακάμπτοντας την Επιτροπή, ανέθεσε απευθείας σε εκτιμήτρια την εκτίμηση της αξίας του οικοπέδου.
δ. Στη συνημμένη έκθεση της εκτιμήτριας αναφέρεται στην παράγραφο 1.6 ότι «Όλα τα παραπάνω έχουν ως συνέπεια τη διαφαινόμενη πλέον μείωση των ζητούμενων τιμών και την έντονη διαπραγμάτευση αυτών τόσο στις πωλήσεις όσο και στις μισθώσεις ακινήτων, ειδικότερα εκείνων των ακινήτων που δεν βρίσκονται σε προνομιακές θέσεις μέσα στην περιοχή τους». 
ε. Δεν προκύπτει από την σχετική εισήγηση το όφελος για την ΕΥΔΑΠ από την συγκεκριμένη επένδυση.
Για όλα τα παραπάνω θέματα που έθεσα δεν έλαβα καμία απάντηση και ως όφειλα ζήτησα όλα τα σχετικά συνημμένα έγγραφα για περαιτέρω διερεύνηση.
 
  • Ενημέρωση σχετικά με την πληρωμή στην ΕΥΔΑΠ ΠΑΓΙΩΝ ποσού για το αδιύλιστο νερό
Σε συνέχεια αιτήματος μου για σχετική ενημέρωση για το τόσο σοβαρό αυτό θέμα, αφού η ΕΥΔΑΠ ΠΑΓΙΩΝ ζητά με την υπ αριθ. 15/10.4.2017 Απόφαση του ΔΣ της, την πληρωμή εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ του ποσού των 133.600.000€, εγκρίθηκε αποστολή έγγραφης απάντησης προς την ΕΥΔΑΠ ΠΑΓΙΩΝ σύμφωνα με την οποία κρίνεται αντιδεοντολογική και ανεφάρμοστη η στην παρούσα στιγμή συμφωνία για την τιμή του ακατέργαστου νερού.

Για κάθε εξέλιξη θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου