animated-greece-flag-image-0011

u

09-01-2019 ΑΚΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΣΕ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΥΔΑΠ
ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΘΗΝΑ 09-01-2019

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και το 2019 να είναι καλύτερη Χρονιά για όλους τους εργαζόμενους.
Ως Εκλεγμένα μέλη της παράταξης ευθύνης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, με την ψήφο της πλειοψηφίας των εργαζομένων που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

Συμπληρωματική Σύμβαση Εργασίας
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στις 4-1-2019 αποφασίστηκε με οριακή πλειοψηφία, να υπογραφεί η πρόταση που μας απέστειλε η Διοίκηση. Η τελική διαπραγμάτευση του σχεδίου έγινε, μεταξύ του Διευθύνοντα Συμβούλου και της παράταξης της Συμμαχίας το πρωί της ίδιας ημέρας. Ποτέ δεν κλήθηκε  ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας να συμμετάσχει στις συζητήσεις, όπως προβλέπεται, καθώς η ΟΜΕ είναι το ανώτερο θεσμικό όργανο και επιπρόσθετα το σχέδιο της σύμβασης ουδέποτε στάλθηκε επίσημα στην ΟΜΕ, αλλά μοιράστηκε λίγο πριν την έναρξη του Δ.Σ από τον Γ. Γραμματέα κ. Κορλό (επικεφαλή της παράταξης της Συμμαχίας στην ΟΜΕ).
Κατά την εισήγηση του θέματος στο Δ.Σ. ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε: (1) ότι δεν καλέστηκε ο Πρόεδρος της ΟΜΕ γιατί είχε αντιρρήσεις και  (2) ότι μιλά εκ μέρους της ομάδας των 11 μελών του Δ.Σ. (Συμμαχία : Κορλός, Ραντίτσας, Ματαράγκας, Αλεξανδρόπουλος, ΣΕΚΕΣ: Μερσινιάς, Βασιλειάδης, Φωτόπουλος, “ΔΑΚΕ”: Κωστοπούλου, Κυρίτσης, Πατακιάς. Και Λιάπη).
Απερίφραστα λοιπόν δήλωσαν, ότι η Διοίκηση μιλά αποκλειστικά και μόνο με όσους συμφωνούν μαζί της και όσους προβάλλουν αντιρρήσεις και τους δυσκολεύουν, τους αποκλείουν από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης, ακόμα και εάν μέσα σε αυτούς είναι και θεσμικά όργανα όπως ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
Θέλοντας μάλιστα να πείσει το Δ.Σ. ο  Γ. Γραμματέας, έφτασε στο σημείο να δηλώσει, ότι η πρόταση αυτή είναι πιο συμφέρουσα για τους εργαζομένους από το να επανέλθουν οι μισθοί των εργαζομένων στην κατάσταση πριν την εφαρμογή του Ν.4024. Σε αυτό το σημείο σας ενημερώνουμε ότι ο εφαρμοστικός νόμος 4024 από 1-1-2019 δεν ισχύει και η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη σύμφωνα με τις ΣΣΕ 2012, 2015 και 2018 να επιστρέψει σε όλο το προσωπικό τις περικοπές που έχουν επιβληθεί με την Εγκύκλιο Μπάρδη, ακόμα και εάν δεν υπογραφεί η συμπληρωματική σύμβαση εργασίας.
Ρωτάμε, και θα πρέπει άμεσα να απαντήσετε σε όλους τους εργαζόμενους:
1.Για ποιο λόγο πρέπει η Ομοσπονδία να υπογράψει μια σύμβαση που παρατείνει τον νόμο 4024 και περιέχει μειώσεις;
2.Για ποιο λόγο θέλουν αυτοί που υπερψήφισαν την συμπληρωματική σύμβαση να διευκολύνουν τη Διοίκηση και να την βγάλουν από την δύσκολη θέση;
3.Γιατί η Διοίκηση δεν προχωρά άμεσα στην υλοποίηση της συμβατικής της υποχρέωσης που απορρέει από τις ΣΣΕ που έχει υπογράψει;
4.Γιατί το συνδικάτο και οι εργαζόμενοι πρέπει να δέχονται τελεσίγραφα από την Διοίκηση και να μην συνεχίζεται η διεκδίκηση των αιτημάτων τους;
5.Γιατί δεν έγιναν δεκτές από το σύνολο των μελών του Δ.Σ. οι αντιπροτάσεις της ΑΚΕ προς την Διοίκηση, που περιείχαν και τα αιτήματα των εργαζομένων όπως αναφέρονται στο ακροτελεύτιο άρθρο της ΣΣΕ του 2018;
6. Η “διαπραγμάτευσή” τους με την Διοίκηση τι απέφερε τελικά μετά από 3 μήνες;
7. Μήπως νέο μνημόνιο στην ΕΥΔΑΠ; Ούτε η ίδια η κυβέρνηση δεν τόλμησε να συνεχίσει τον Ν.4024 και οι «αγωνιστές» και «διαπραγματευτές» μας με την στάση τους συνεχίζουν στην ΕΥΔΑΠ νόμο που έχει ήδη καταργηθεί.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
  • Η παρωχημένη μορφή ενός συνδικαλισμού με πρακτικές του παρελθόντος, έχει απαξιωθεί από την κοινωνία αλλά και από τους ίδιους τους εργαζόμενους και είναι ανώφελο να προσπαθούν κάποιοι να παρασύρουν στην κατηφόρα και όλους αυτούς που προσπαθούν να αλλάξουν τα δεδομένα στο συνδικαλιστικό κίνημα και την εργασιακή πραγματικότητα. Η συνέπεια, η υπευθυνότητα και η ειλικρίνεια μαζί με το διαχρονικό έργο του καθενός, είναι αυτά που τελικά θα κριθούν από τους εργαζόμενους.
Όσον αφορά τις προκλήσεις και την εν γένει συμπεριφορά των φιλικά προσκείμενων της Διοίκησης, η παράταξή μας πιστή στις αρχές και αξίες της, καταδικάζει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο οποιεσδήποτε συμπεριφορές απ’ όπου κι αν προέρχονται,  οι οποίες δε σέβονται τους εργαζομένους και το αντιπροσωπευτικότερο όργανο εκπροσώπησής τους, την Ομοσπονδία.
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΚΕ ΣΤΟ ΔΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

  • Ακολουθεί η πρόταση της ΑΚΕ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου