animated-greece-flag-image-0011

u

Α.Κ.Ε Ε.ΥΔ.Α.Π ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΑ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΟΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΑ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΟΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ
 
Πρώτη φορά στα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος και της ΟΜΕ, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πραξικόπημα. Η γνωστή “Αγία Τριάδα” των ΣΕΚΕΣ, Συμμαχία και “ΔΑΚΕ”, αλλοίωσαν τη βούληση των εργαζομένων και έκαναν εκβιαστική κατάληψη της Διοίκησης της ΟΜΕ, με αστείες προφάσεις, όπως η μη υπογραφή της ΣΣΕ, που για εμάς αποτελεί τιμή που δεν την υπογράψαμε. 

Ο γνωστός πλέον περιφερόμενος θίασος των ΣΕΚΕΣ - Συμμαχία και “ΔΑΚΕ”, αποφάσισε να περιφρονήσει την ψήφο όλων των εργαζομένων που επέλεξαν τη Διοίκηση της ΟΜΕεγκαθιδρύοντας εκβιαστικά και χωρίς καμία νομιμοποίηση “τα δικά τους παιδιά”, στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν καρέκλες και να εισπράξουν μισθούς για λίγους μόλις μήνες. Οι δήθεν αγωνιστές για τα δικαιώματα των εργαζομένων, κοιτώντας μόνο το προσωπικό τους συμφέρον, τοποθέτησαν στη θέση του Προέδρου, τον δήθεν “νέο”,  “φρέσκο”, και “άφθαρτο” κ. Κορλό, για να οδηγήσει την Ομοσπονδία στη νέα εποχή!!! Είναι δε τόσο μαχητικοί και διεκδικητικοί για τα δικαιώματα των εργαζομένων, που την Τετάρτη που μας πέρασε και ενώ γινόταν παράσταση διαμαρτυρίας στο ΔΣ για τη μονιμοποίηση των υδρονομέων, οι κκ Κορλός και Κυρίτσης, με τη γνωστή ανεπάρκεια τους, ήρθαν για να κάτσουν στους καναπέδες του 4ου ορόφου της Λαοδικείας και ούτε τόλμησαν να πατήσουν το πόδι τους στην αίθουσα του ΔΣ, για να στηρίξουν τους συναδέλφους.

Αναρωτιόμαστε, αφού κιόλας μας μιλούν και για δήθεν ευθύνες, στα 2 χρόνια που είναι Γεν. Γραμματέας ο κ. Κορλός, δεν είχε καμία ευθύνη για τη διαχείριση της ΟΜΕ;
 
Οφείλουν άμεσα να μας απαντήσουν!

Όλοι αυτοί που λίγους μόλις μήνες πριν, δήθεν διαφωνούσαν μεταξύ τους και έριχναν αλληλοκατηγορίες, συμφιλιώθηκαν τώρα για να βολέψουν τους εαυτούς τους σε καρέκλες και προνόμια και να στηρίξουν τη Διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ στη δύσκολη στιγμή. Χωρίς ίχνος συνδικαλιστικής ηθικής και αξιοπρέπειας, άλλαξαν τη Διοίκηση της ΟΜΕ με το “έτσι θέλω”, χωρίς να δώσουν την παραμικρή εξήγηση και τεκμηρίωση στο ΔΣ για την πράξη τους, όπως ακριβώς λειτουργούν οι Συριζαίοι και οι υποστηρικτές τους σε όλα τα ζητήματα. 

Τι ενώνει όμως τους υποτίθεται νεοδημοκράτες “ΔΑΚΙΤΕΣ” με τους υποτίθεται αριστερούς; Μα φυσικά η δίψα για οφίτσια και εξουσία. Αφού και οι μεν και οι δε, ξεπουλήσανε με τεράστια ευκολία όλα τα πιστεύω και τους συναδέλφους τους με την υπογραφή της Σύμβασης που παρατείνει το μνημόνιο στις τσέπες των συναδέλφων και το Ν. 4024, τώρα καταλύουν και την ΟΜΕ, στην προσπάθειά τους να νομιμοποιήσουν τις πράξεις τους, να “εξαφανίσουν” όλες τις διαφωνίες και τις φωνές που τους κατακρίνουν και να πάρουν θέσεις για τις οποίες ποτέ δεν ψηφίστηκαν. Για σεβασμό στην ψήφο των εργαζομένων και στη δημοκρατική εκλογή, ούτε λόγος βέβαια!

Οδηγούν συνειδητά την Ομοσπονδία στην πλήρη απαξίωση, για να εξυπηρετήσουν τη Διοίκηση και να βολέψουν τους εαυτούς τους.

Τους ενώνει μία Σύμβαση ντροπής και κοροϊδίας, που παράνομα παρατείνει τις μειώσεις στις αποδοχές μας και που τώρα που ήρθαν τα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας, γίνεται ακόμα πιο προφανές το φιάσκο στο οποίο μας έσυραν όλους. Αντικατέστησαν το Προεδρείο της ΟΜΕ, αφού πρώτα εκβίαζαν όλη την παράταξη επί μήνες, επειδή πράξαμε το αυτονόητο που ορίζει η θέση και το ήθος μας, δηλαδή την διεκδίκηση εκ μέρους των εργαζομένων, όσων νόμιμα τους αναλογούν. Το ίδιο ακριβώς κάνει όλο το συνδικάτο στην ΕΥΑΘ, όπου επί μήνες συνεχίζει να διεκδικεί με κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας και δεν υποτάχθηκε κατεβάζοντας με προθυμία το κεφάλι και ακολουθώντας τις εντολές της Διοίκησης κατά γράμμα, όπως οι δικοί μας «αγωνιστές»!

Αυτοαπαξιώνονται και γελοιοποιούνται μόνοι τους, αφού ήταν αυτοί που αθέτησαν την υπογραφή που έβαλαν σε τρεις διαδοχικές Συμβάσεις (2012, 2015, 2018).

Τα απομεινάρια της “ΔΑΚΕ” του Κιουτσούκη που έχουν μείνει μόνο με μία σφραγίδα, συμπράττουν σαν άλλη Κ. Παπακώστα, με τη Συμμαχία, το νέο συνδικαλιστικό μόρφωμα  που απαρτίζεται κυρίως από αυτούς που μεταπήδησαν για λίγες εξυπηρετήσεις από την ΠΑΣΚΕ και τους δήθεν “ανυπότακτους” του ΣΕΚΕΣ, που μεταλλάχθηκαν σε μνημονιακούς εξυπηρετητές της Διοίκησης, για να εγκαταστήσουν λίγους μήνες πριν τις εκλογές, Διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΜΕ.

Αυτή είναι η ιδεολογία τους και το συνδικαλιστικό τους ήθος.

Μας μιλούν για κάθαρση και ανανέωση στην ΟΜΕ, όταν αρνούνται πεισματικά να κάνουν Συνέδριο από τον περασμένο Ιούνιο, παραβιάζοντας κατάφορα το Καταστατικό, και καθυστερούν επίτηδες τον οικονομικό έλεγχο της 20ετίας, από φόβο ότι θα τους αποδοθούν οι ευθύνες που τους αναλογούν.

Ποιον νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδέψουν συνάδελφοι;
 
Οι εργαζόμενοι δε θα μείνουν άλλο απαθείς σε αυτήν την κατρακύλα και πολύ σύντομα θα δώσουν σκληρή απάντηση σε όλους όσους τους υποτιμούν με τόσο θράσος.
 
Δε θα αφήσουμε αυτόν τον περιφερόμενο θίασο να καταπατήσει τη ψήφο και την επιλογή των συναδέλφων. Θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκαταστήσουμε τη νομιμότητα και την ομαλότητα στην Ομοσπονδία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΑΚΕ
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ         ΚΙΟΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου