animated-greece-flag-image-0011

u

Α.Κ.Ε Ε.ΥΔ.Α.Π. ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Αθήνα 29 Ιανουαρίου 2018
 
ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
Συνάδελφισσες, συνάδελφοι
 
       Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την εμπιστοσύνη και την αμέριστη στήριξή σας, στις εκλογές του Συλλόγου Μέσης Εκπαίδευσης. Δεσμευόμαστε ότι θα τιμήσουμε τη ψήφο σας και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Σε μια πολύ δύσκολη εκλογική αναμέτρηση, η ΑΚΕ, κατάφερε στην πρώτη της συμμετοχή στις εκλογές να κατακτήσει το 30,2% στο ΔΣ, εκλέγοντας 4 έδρες και 1 έδρα στην Ομοσπονδία. Αυτό το πολύ σημαντικό ποσοστό, δείχνει τη δυναμική της παράταξής μας και τη θέση που αυτή κατέχει στη συνείδηση των εργαζομένων. Είναι πολύ θετικό ότι εκλέχθηκαν όλοι οι υποψήφιοί μας, συγκεκριμένα για το ΔΣ, οι Νικολαΐδης Γ., Παπανικολάου Λ., Χασομέρη Π., και Σκίπης Π., και για την Ομοσπονδία Νικολαΐδης Γ. Τους ευχόμαστε ολόψυχα μία δημιουργική και επιτυχημένη θητεία.
    Η συγκεκριμένη επιτυχία, έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά νικηφόρων αποτελεσμάτων από την ίδρυση μας την περασμένη άνοιξη. Η επικράτηση στις εκλογικές αναμετρήσεις της Ομοσπονδίας, των Εκπροσώπων Εργαζομένων στο ΔΣ, της ΕΥΑΕ, των Συλλόγων Τεχνικών Υπαλλήλων, Καταμέτρησης, Προσωπικού και του Συνεταιρισμού,επιβεβαιώνει ότι η ΑΚΕ είναι η κυρίαρχη δύναμη.
    Κάνοντας την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, το ψηφοδέλτιο του Ν. Βασιλειάδη σημείωσε σημαντική πτώση κατά 17%. Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ, έστειλαν μήνυμα με τη ψήφο τους, ότι επιθυμούν την αλλαγή πορείας του Συλλόγου και ότι θέλουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους να θέτουν το ομαδικό όφελος πάνω από το προσωπικό.
    Η Συμμαχία, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε 7%, χωρίς να εκλέξει έδρα ούτε στο ΔΣ, ούτε στην Ομοσπονδία, παρά τις υποσχέσεις για τακτοποιήσεις στην Αποχέτευση, φαινόμενο που δυστυχώς επαναλαμβάνεται συχνά. Η Διοίκηση οφείλει να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση επί του θέματος των “τακτοποιήσεων”, που θίγουν το σύνολο των εργαζομένων καθώς και τη λειτουργία της Εταιρείας.  Οι υπόλοιπες παρατάξεις, δεν κατάφεραν να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο.

Οι εκλογές όμως τελείωσαν και όλοι θα πρέπει άμεσα να αφιερωθούμε στο έργο μας και να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να λύσουμε τα προβλήματα και να εξασφαλίσουμε τα μέγιστα για όλους τους εργαζόμενους, αλλά και να σταθούμε απέναντι στις επιταγές του Υπερταμείου.

    Η Ομοσπονδία, έχει ήδη στείλει πρόσκληση στη Διοίκηση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων της ΣΣΕ, και η Διοίκηση από τη μεριά της, οφείλει να ορίσει Επιτροπή, ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή το συντομότερο δυνατό, της πλέον ικανοποιητικής ΣΣΕ.
Παράλληλα, είναι θετικό ότι η Ομοσπονδία θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες με σκοπό να γίνει νομική διερεύνηση της δυνατότητας προσφυγής ενάντια στην ένταξη στο Υπερταμείο. Τέλος να σημειώσουμε ότι, μετά τη συνάντηση της Ομοσπονδίας με τη Διοίκηση την Παρασκευή 26/01/2018, δόθηκε λύση και για τα βιβλιάρια υγείας, τα οποία θα θεωρούνται κανονικά για ολόκληρο το 2018, χωρίς υποχρέωση υπογραφής οποιασδήποτε υπεύθυνης δήλωσης, θέμα που είχαμε αναδείξει και εμείς και το οποίο είχε θέσει ο Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο ΔΣ.

 Υ.Γ. Η “ΔΑΚΕ” εκτός της μόνιμης απουσίας από τις εκλογικές αναμετρήσεις, αρκέστηκε για μία ακόμη φορά σε συκοφαντικές ανακοινώσεις και κενές επιθέσεις. Προφανώς πιστεύουν ότι τα λόγια είναι αρκετά για να καλύψουν την κενή τους παρουσία. Το μόνο που τους έχει απομείνει είναι μία σφραγίδα, που από ότι πληροφορούμαστε την ψάχνουν εδώ και κάτι μήνες, οπότε παρακαλούμε όταν την βρουν, να μας ενημερώσουν με μία νέα ανακοίνωσή τους. Από όσο εμείς γνωρίζουμε, την έχουν παραδώσει εδώ και καιρό στην ΠΑΣΚΕ, την οποία και ψηφίζουν σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτή είναι η κατάντια τους και ο ξεπεσμός τους. Συνεχίζουν να μοιράζουν εξώδικα προς όλες τις κατευθύνσεις σε μία ύστατη προσπάθεια να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους. Επειδή από όσο ξέρουμε έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους και είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν, τους προτρέπουμε τουλάχιστον να φύγουν χωρίς να ξεφτιλιστούν ακόμη περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου