animated-greece-flag-image-0011

u

ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2020

ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2020
Ενημέρωση για τις αμοιβές της Διοίκησης
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,



Η Διοίκηση στην τελευταία Συνεδρίαση του ΔΣ, υπερδιπλασιασίασε τις αμοιβές της και μάλιστα προβλέπει και επιπλέον bonus για τον εαυτό της ύψους 30% του μισθού, αν πετύχουν τους στόχους. Οι στόχοι μάλιστα που θέλουν να πετύχουν είναι μεταξύ άλλων και η μείωση των λειτουργικών δαπανών. Μείωση λοιπόν για όλους τους υπόλοιπους αλλά κατακόρυφη αύξηση για τη Διοίκηση που όρισε το Υπερταμείο και υλοποιεί πιστά όλες τις εντολές του. Σε επόμενο στάδιο είναι προφανές ότι η Διοίκηση θα πάει και στην επιλογή Γενικών Διευθυντών από στελέχη εκτός εταιρείας. Μετά τα τελευταία γεγονότα θεωρώ απαράδεκτες τις προτάσεις που έφερε και ψήφισε η Διοίκηση και αφορούν τις απολαβές της.
Όπως ακριβώς είχε γίνει και επί Διοίκησης Μπενίση, που ήρθε το θέμα της αύξησης των μισθών στη Συνεδρίαση 1212/24.3.2017, και μετά από τις έντονες αντιδράσεις μου τελικά αποσύρθηκε, έτσι και τώρα καταψήφισα το συγκεκριμένο θέμα και θα συνεχίσω να εκφράζω την έντονη αντίθεση μου σε αυτό. Ακριβώς όπως εξέφρασα την αντίθεση μου για την επιλογή εταιρειών συμβούλων και την υπέρογκη πληρωμή αυτών από την ΕΥΔΑΠ, εταιρείες που μαζί με την επιτροπή αμοιβών, που απαρτίζεται από μέλη της Διοίκησης, αποφάνθηκαν δήθεν δίκαια για την κατακόρυφη αύξηση της αμοιβής της Διοίκησης.
Ειδικότερα όταν όλοι οι συνάδελφοι βλέπουν τις απολαβές τους να μένουν μειωμένες, λόγω της απαράδεκτης ΣΣΕ, που τους επιβλήθηκε. Καλό θα ήταν η Διοίκηση να επιστρέψει πρώτα τα χρήματα που δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι μετά τη λήξη του Ν. 4024 και να μην εκμεταλλεύεται με το χειρότερο τρόπο τα κέρδη, που φυσικά δεν έφερε η ίδια, αλλά η διαχρονική εργασία και προσφορά των συναδέλφων.
Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για επικοινωνιακές κορώνες όσων μας καταδίκασαν σε μειωμένες αποδοχές, αλλά πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για ακόμα πιο δυναμικές και ισχυρές διεκδικήσεις. Εφόσον η Διοίκηση αποφάσισε ότι μπορεί έτσι απλά να δαπανήσει τα αποθεματικά της Εταιρείας για να κερδίσει η ίδια και οι «φίλοι σύμβουλοι», ήρθε η ώρα να επιστρέψει και στους εργαζόμενους όσα τους στερήθηκαν.

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα σας είμαι απ'τους 70 ανθρώπους που περάσαμε την δοκιμασία για την προκηρυξη 4κ 2018 ξέρετε πότε θα γίνουν η προσληψης ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας περιμένω απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή