animated-greece-flag-image-0011

u

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

27 Απριλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

Ως αποκορύφωμα των διασπαστικών και αντιδεοντολογικών πρακτικών του Κιουτσούκη και των ελάχιστων συνεργατών του μέσα στην ΕΥΔΑΠ, ήρθε με την γνωστή πρακτική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»,
η διαγραφή των συναδέλφων Σινιώρη Γιώργου, Κιόση Χρήστου, Παλάτσιου Άγγελου, Νικολαΐδη Γιώργου, Δρίβα Κώστα, Μάρκου Κώστα και Παπακωνσταντίνου Κώστα.  Χωρίς καμία από τις διαδικασίες που προβλέπονται στο Καταστατικό της ΔΑΚΕ ΙΤ, αφού προφανώς δεν υπάρχει πια ούτε ΔΑΚΕ ούτε Καταστατικό.

Οι άνθρωποι αυτοί που στάθηκαν δίπλα στους εργαζόμενους όλα αυτά τα χρόνια και έφεραν  την παράταξη στο ποσοστό του 53%, σήμερα δεν βολεύουν τον Κιουτσούκη και τους συνεργάτες του γιατί επέλεξαν να σκέφτονται ελεύθερα και να αγωνίζονται, να σέβονται αλλά και να διεκδικούν δυναμικά.  Μετά και από την τελευταία αυτή εξέλιξη, είναι φανερό, ότι το σχέδιο του Ν. Κιουτσούκη για την διάλυση της ΔΑΚΕ ολοκληρώνεται και ο χρόνος μετρά πια αντίστροφα για εκείνον.

Συνάδελφοι, δεν θα μπούμε στη διαδικασία να περιγράψουμε τους τραμπουκισμούς και τις μεθόδους που βιώσαμε τις μέρες αυτές, ούτε να σχολιάσουμε τους δήθεν συνδικαλιστές που επέλεξαν να είναι εντολοδόχοι του κάθε Κιουτσούκη και της κάθε Διοίκησης.  Κανένα νόημα δεν έχει προφανώς και η επίκληση σε ένα Καταστατικό που έχουν απαξιώσει εντελώς, σε αρχές και αξίες στις οποίες δεν πίστεψαν ποτέ και που απλώς τις χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα για τα συμφέροντά τους.

ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΤΗΚΑΝ! Είναι φανερό πια σε όλους ότι δεν επρόκειτο για προσωπική υπόθεση των συναδέλφων μας Αγγελάκη και Τσιτούρα αλλά το σχέδιο τους ήταν από την αρχή η διάσπαση της μεγαλύτερης παράταξης στην ΕΥΔΑΠ, ώστε να εξυπηρετήσουν τα σχέδια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Διοίκησης εν όψει του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ.

Στόχος ήταν να αποδυναμώσουν τη φωνή των συνδικαλιστών που δεν υπέκυψαν σε μια πρακτική σιωπής, που αντέδρασαν και θα συνεχίσουν να αντιδρούν στα καταστροφικά για τους εργαζόμενους μέτρα, στις προσλήψεις ημετέρων, στην πλήρη εκχώρηση των αντικειμένων στους εργολάβους, στη λεηλασία των ταμειακών διαθέσιμων, στο κουκούλωμα των όσων γίνονται την τελευταία διετία στη χώρα αλλά και στην ΕΥΔΑΠ.

Δεν πρόκειται να το πετύχουν γιατί οι παρατάξεις δεν είναι οι σφραγίδες και τα σήματα που με τόση ευκολία ορισμένοι εξευτέλισαν.  Οι παρατάξεις είναι οι άνθρωποι που αγωνίζονται, που τιμούν την ψήφο των συναδέλφων τους, που αντιστέκονται, που δεν χρησιμοποιούν τη θέση τους για
να εξυπηρετήσουν προσωπικά τους ή οικογενειακά τους συμφέροντα.  Η ιστορία και η πορεία όλων μας είναι γνωστή.  Κρινόμαστε καθημερινά στους εργασιακούς χώρους και στους αγώνες κι όχι κλεισμένοι στα γραφεία της ΓΣΣΕ, απομονωμένοι από τους συναδέλφους.

Όλοι εμείς με οδηγό τις αρχές και τις αξίες της ελεύθερης σκέψης, της δημοκρατίας, του αγώνα και της ενότητας, συνεχίζουμε και έχουμε τους εργαζόμενους δίπλα μας.

Αυτό είναι φανερό τόσο από τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν όσο και από τη δυναμική μας στις εκλογές του Συλλόγου Προσωπικού που διεξάγονται αυτές τις μέρες στην ΕΥΔΑΠ.

Με την ίδια δυναμική και αγωνιστικότητα θα συμμετέχουμε σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες για το κοινό καλό.

Συσπειρώνουμε τους εργαζόμενους με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον και το κοινό καλό όλων και συνεχίζουμε την σταθερή, υπεύθυνη  και αταλάντευτη πορεία μας στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Έχουμε ως στόχο την υπεράσπιση και διεκδίκηση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων. Δημιουργούμε ένα νέο πλαίσιο μακριά από πεπαλαιωμένες νοοτροπίες του παρελθόντος.   Με σοβαρές προτάσεις που θα ευνοούν τους πολλούς και όχι τους λίγους.

Καλούμε λοιπόν κάθε συνάδελφο που σκέφτεται ελεύθερα, να πλαισιώσει την προσπάθεια αυτή. Να δυναμώσει ακόμα περισσότερο τη φωνή μας.

Μαζί να προχωρήσουμε το δρόμο του αγώνα για την  υπεράσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων μας. Αλλάζουμε τις  καθεστωτικές νοοτροπίες που έχουν απομακρύνει το συνδικαλιστικό κίνημα από τους εργαζόμενους και προχωράμε μπροστά κοιτάζοντας το μέλλον.

 


Μαζί αλλάζουμε το σήμερα
και δημιουργούμε ένα καλύτερο αύριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου