animated-greece-flag-image-0011

u

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ ΣΥΛ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 21 Απριλίου 2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΜΑΣ

21 Απριλίου 2017

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΜΑΣ

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Αυτό που προέχει τώρα, πάνω από όποια εκλογική αναμέτρηση, είναι να μην απολυθούν οι είκοσι τρεις συνάδελφοι μας που εργάζονται στα Υδρονομεία της ΕΥΔΑΠ.  Το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ τη Δευτέρα 24.4.2017 οφείλει να λάβει Απόφαση που να διασφαλίζει τη διατήρηση της εργασίας των συναδέλφων.

Εμείς αλλά και ο Εκπρόσωπός μας στο ΔΣ, Μανώλης Αγγελάκης, με συνέπεια και σοβαρότητα από το 2009, δίνουμε τον αγώνα μας για τη δικαίωση των υδρονομέων συναδέλφων μας.  Πόσο νομίζουν ότι υποτιμάνε την νοημοσύνη μας όταν από τη μια ως κυβέρνηση υπογράφουν για το ξεπούλημα του νερού, την κινητικότητα των εργαζομένων, τις απολύσεις συναδέλφων και από την άλλη δημιουργούν τώρα «συνδικαλιστική» παράταξη ΣΥΡΙΖΑ για να υπερασπιστεί δήθεν τα συμφέροντα των εργαζομένων; 

Πόσο μπορούμε να συγκρατήσουμε την οργή μας συνάδελφοι για την ΠΑΣΚΕ που το 2009 έκαναν καταλήψεις στη Σούδα και δηλώσεις σε όλα τα ΜΜΕ για να μην προσληφθούν οι υδρονομείς, που επί έξι χρόνια μετά έθαβαν το θέμα των συναδέλφων αυτών σαν να μην υπήρχε και όταν τελικά δικαιώθηκαν και η ΕΥΔΑΠ αναγκάστηκε μετά από τον δύσκολο αγώνα τους να τους προσλάβει τότε ξαφνικά τους θυμήθηκαν.  Πώς να μην εξοργιστούμε όταν αυτοί που μάχονταν για να μην προσληφθούν καν τώρα «μάχονται» για να μην περάσουν οι απολύσεις τους;  

Ο Γολγοθάς όμως συνεχίζεται και για εμάς γιατί αυτό που έρχεται μπροστά είναι η σταύρωση όλων μας.  Οι παράνομες, άδικες, αντισυνταγματικές μειώσεις στους μισθούς μας και στις συντάξεις, η παράλογη υπερφορολόγηση, η μεγάλη ανεργία που ξεπέρασε τα 2 εκ. συνανθρώπους μας, η κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων που είχαν κατακτηθεί μετά από αγώνες πολλών δεκαετιών, πλήγωσαν βαρύτατα την ελληνική κοινωνία αλλά δεν είναι αρκετά όπως φαίνεται αφού έρχεται η σκληρή συνέχεια. 

Αυτοί που υπέβλεψαν την ψήφο του Ελληνικού λαού με ψεύτικες υποσχέσεις για κατάργηση των μνημονίων έφεραν τα σκληρότερα μνημόνια, αυτοί που δεσμεύονταν ότι ο Εθνικός πλούτος δεν πωλείται τον υποθήκευσαν στο Υπερταμείο ξεπουλήματος για 99 χρόνια.  Αυτοί που ήρθαν στην ΕΥΔΑΠ και κοιτώντας μας στα μάτια δήλωναν ότι το νερό θα ιδιωτικοποιηθεί πάνω από το πτώμα τους, τώρα ξεπουλάνε και το νερό.  Προσλαμβάνουν συμβούλους για την πώληση του 11% της ΕΥΔΑΠ αυτή τη στιγμή ενώ το 51% που θα απομείνει ΔΕΝ θα είναι υπό τον έλεγχο του Κράτους αλλά του Υπερταμείου των δανειστών.

Οι παρατάξεις που είχαν τη διοίκηση του Συλλόγου, όλα τα προηγούμενα χρόνια, είναι αυτοί που έριξαν το Σύλλογο στα βράχια και έχουν να παρουσιάσουν ένα και μόνο επίτευγμα.  Την απαξίωση και την υποβάθμιση του Συλλόγου που κάποτε υπήρξε ο πρωτοπόρος, ο μεγαλύτερος και ο πλέον αγωνιστικός στην Εταιρεία.  Κι αυτό έγινε γιατί οι συνάδελφοι πια έχουμε αρχίσει και ξυπνάμε και δεν καταπίνουμε αμάσητο το σανό που κάποιοι προσπαθούν να μας σερβίρουν.
  
Πρωτοκλασάτα στελέχη, που διοικούσαν το Σύλλογο έλαμψαν διά της ανυπαρξίας τους γιατί δεν ήθελαν και γιατί δεν μπορούσαν. 
Το ψηφοδέλτιό  μας, απαρτίζεται από συναδέλφους που είναι άξιοι, εκπροσωπούν όλους τους χώρους και έχουν όρεξη να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά του Συλλόγου, με όραμα και πίστη στις ιδέες πάνω στις οποίες αρχικά χτίστηκε ο ιστορικός Σύλλογος μας. 

Προτάσσουμε την ιδέα της ένωσης και της συνεργασίας των συναδέλφων για τους συναδέλφους.  

Η ψήφος μας είναι κρίσιμη καθώς το ΔΣ που θα προκύψει, θα κληθεί να αντιμετωπίσει άμεσα το Υπερταμείο, τον ιδιώτη που θα αγοράσει το 11% και μέσα σε αυτό το πλαίσιο να διαπραγματευτεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αίσθημα ευθύνης και όχι με ακρότητες όπως αυτές που έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν, όταν οι υπόλοιπες παρατάξεις καταψήφιζαν την υπογραφή ΣΣΕ καταγγέλλοντας.

Η θέση μας είναι ότι οι συνάδελφοι έχουν κρίση και άποψη.  Το απέδειξαν επιβραβεύοντας την αντίστοιχη προσπάθεια ενότητας και συνεργασίας που δοκιμάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων.  Αυτή ήταν μόνο η αρχή.  Είμαστε σίγουροι ότι οι συνάδελφοι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την προσπάθεια μας για ενότητα και λύσεις.  Η θεωρία και τα λόγια δεν αρκούν, απαιτούνται πράξεις.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, αυτοί που δημιούργησαν τη δραματική αυτή κατάσταση δεν μπορούν να δώσουν και τις λύσεις.  Η κρισιμότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε απαιτούν νέα πρόσωπα και νέες πρακτικές.

Η διάσπαση και τα κομματικά συμφέροντα δεν συμβαδίζουν ποτέ με τα συμφέροντα των εργαζομένων.  Η ενότητα και η συνεργασία μόνο μπορούν να βγάλουν το Σύλλογο από το αδιέξοδο. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που πιστεύουν ότι ο Σύλλογος Προσωπικού μπορεί να ανακτήσει τη δυναμική του παρουσία στο Συνδικάτο να ενισχύσουν την προσπάθειά μας και να προσφέρουν στον κοινό αγώνα, στηρίζοντας το ψηφοδέλτιό μας.



 

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ - ΔΡΑΣΗ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ

 


 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
1 ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Θεόδωρου
2 ΒΑΡΔΑΛΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ του Φαίδωνος
3  ΒΑΤΟΥΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Κωνσταντίνου
4  ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Συγούρου
5 ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Ιωάννη
6 ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝAΣΙΑ του Ιωάννη
7 ΖΑΡΩΤΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Παναγιώτη
8 ΖΑΧΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ηλία
9 ΚΑΚΑΒΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του Ιωάννη
10 ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Χρήστου
11 ΚΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Παναγιώτη
12 ΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Κωνσταντίνου
13 ΛΙΑΣΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του Κωνσταντίνου
14 ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αναστασίου
15 ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ του Ηλία
16 ΞΕΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Νικολάου
17 ΠΑΠΑΓΑΒΡΙΗΛ ΧΡΥΣΑΝΘΗ του Στέργιου
18 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Παύλου
19 ΠΑΥΛΙΤΙΝΑΣ ΦΩΤΗΣ του Γεωργίου
20 ΡΕΤΟΥΝΙΩΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ(ΣΑΚΗΣ) του Νικολάου
21 ΤΣΑΠΙΚΟΥΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Παύλου
 

Για την εξελεγτικη επιτροπη
            ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Αθανασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου